Egy tech cég kulisszatitkai

10 Perc Tech – Fejes Róbert, Senior Delivery Managerrel beszélgettünk

2022. január 04. - Kovács Timi, Debrecen

A LifeInTech podcast csatornánkon nemrégiben egy új formátummal jelentkeztünk, melyben röviden, mindössze tíz percben mutatkozik be egy-egy EPAM-os szakember, és mutatja be egyúttal azt a szerepkört is, amiben dolgozik. Ezzel párhuzamosan friss rovat indul itt a blogon is, így ezek a beszélgetések itt is pörgős interjúk formájában lesznek olvashatók.

Ebben a formátumban elsőként Fejes Róbert Senior Delivery Manager a beszélgetőpartnerünk. Mindazok, akik már régebb óta követik a blog és/vagy podcast csatornákat már ismerhetik őt, hiszen immár harmadik alkalommal szerepel interjúalanyként, ám eddig minden egyes beszélgetésben új nézőpontokat villantott fel - és nincs ez most sem másként.

fejes-robi_blog_green.jpg

Mi a szerepköröd pontos megnevezése?
A titulusom Senior Delivery Manager, ellenben a szerepköröm Head of Hungarian Delivery.

Azaz? Ha még jobban ráközelítünk?
Egyrészt arra figyelek, hogy a hozzám tartozó csapattagok fejlődhessenek a karrierjükben, másrészt pedig arra, hogy a Magyarországon történő szoftverfejlesztés a cégen belül a megfelelő ütemben haladjon előre - ennek részeként segítek az olyan projekteknek, amelyek esetleg "bajban" vannak.

Milyen feladatokat jelentenek ezek számodra?
Ha csupán a száraz tényeket nézzük, hozzám tartozik az emberek felvétele, a fizetésük, a különböző juttatásaik kezelése. Van azonban egy sokkal élőbb, izgalmasabb része is ennek a területnek, mégpedig az, hogy különböző módszerekkel támogatom az embereket a csapatomban, bármiben, amire a fejlődésükhöz szükségük van.
A projekteket emellett folyamatosan szemmel tartom, és képben vagyok, melyiken, mi történik éppen. Olyan rendszereket igyekszem kialakítani, amelyek segítenek abban, hogy többezer ember esetében is nyomon követhető legyen, hol akad nehézség, hol kell egy kis extra segítség.

Hány éve foglalkozol ezzel?
Az attól függ, honnan számoljuk. :) Informatikával huszonegynéhány éve foglalkozom, egykor én magam is szoftverfejlesztőként kezdtem a karrierem. Azonban hamar átnyergeltem a menedzsment oldalra, mert rájöttem, hogy jobban szeretnék emberekkel foglalkozni. A jelenlegi szerepkörömben két éve dolgozom. Bármilyen területen is végeztem azonban eddig a munkám, mindig arra törekedtem, hogy elégedetten fejezzem be a napot és azok az emberek is így érezzenek, akik velem dolgoznak.

Mi az a három készség, ami szerinted kiemelkedően fontos ehhez a szerepkörhöz, és te gyakorlod nap mint nap?
Alázat, éhség – abban az értelemben, hogy mindig kicsit többre törekedjünk - és empátia.

Szerinted kinek való ez a munka?
Azoknak, akik szeretnek rendszerben gondolkodni, emberekkel foglalkozni és másoknak segíteni.

Mi az a sajátosság, ami szerinted speciálisan EPAM-os?
Rengeteg lehetőség van. Ezen a cégen belül szinte bármit elérhetsz, bármilyen szerepköröd lehet, minden csupán attól függ, hogy mit szeretnél csinálni. Nincs más hátra, csak bele kell vágni!

Ha valaki szeretne a te nyomdokaidba lépni, de még pályakezdő, hogyan induljon el?
Első lépésként kezdjen el emberekkel dolgozni, folyamatosan keresse azokat a lehetőségeket, ahol tud segíteni, és amelyek hasznosak lehetnek az ő fejlődése szempontjából. A második lépés, hogy kezdjen neki a menedzsment szakma elsajátításának; erre ma már millió különböző eszköz létezik: könyvek és egyéb tanulási lehetőségek, melyek bárki számára elérhetők.

Mit fogsz csinálni, amint befejeztük ezt a beszélgetést?
Iszom egy pohár vizet, majd megnézem a naptáramban, mi a következő dolog, ami vár rám. A nap végéig akad még néhány...

Ha érdekel a beszélgetés podcast verziója, kattints és hallgasd meg a LifeInTech csatornán! Ha pedig a Fejes Róberttel készült korábbi cikkeinket is szívesen elolvasnád, azokat itt és itt találod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr4616803458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása