Egy tech cég kulisszatitkai

Költséghatékonyabb, rugalmasabb, nyitottabbá tesz, mi az?

2021. február 25. - Kárpáti Judit

Az online tanulást ünnepli a Digital Learning Day, mi pedig ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekességet a digitális tanulásról!

digitaleducationday.png

Ha a digitális oktatás, illetve a digitális tanulás az elmúlt évek top témája volt, akkor 2020 és a világjárvány kitörése megkérdőjelezhetetlen tényezővé tette, ami már nem csupán alternatíva. Az online tanulás ma a leggyorsabban növekvő oktatási és tanulási stratégia. Ma az új dolgok megtanulása nem lehetőség, hanem követelmény, minden iparágban, kivétel nélkül. A világ azoknak áll, akik hajlandóak, sőt szívesen tanulnak felnőttfejjel is, a versenyképes tudás elengedhetetlen feltétele a szakmai talpon maradásnak. Ehhez pedig az online tanulás olyan eszközöket kínál, mely nem kíván idő vagy helybeli alkalmazkodást, gyakorlatilag szabadon tanulhat, bárki, bárhonnan, bármikor, sok esetben akár ingyen is!

  1. Mélyebb bevonódás

Az online tanulás a szakértők szerint jobban be tudja vonni a hallgatókat, mivel rugalmas és emiatt kevésbé megterhelő más kötelezettségek mellett végezni. A különféle eszközök, alkalmazások eleve változatosabbá, élvezetesebbé teszik, az interaktivitás pedig hangsúlyosabb is lehet, mint egy elvileg erre hivatott élő oktatás keretében.

  1. Megfizethetőség

Az online tanulás határozottan alacsonyabb költségvonzattal bír, mint a hagyományos, tantermi forma, akár az oktatási, akár a tanuló oldaláról vizsgáljuk azt! A közlekedésnek, a hely bérlésének, a tananyag papírjának költségei mind kiesnek, így sokkal megfizethetőbb, fenntarthatóbb az online oktatás.

  1. Rugalmasság

 A már említett rugalmasság külön is kiemelendő, hiszen így sokkal szélesebb réteg veheti igénybe, mint a helyhez, időhöz kötött tanulási formát. Lehet éjjel, lehet hétvége, ebédidő vagy hajnali kettő, a tananyag bármikor elérhető, kinek, milyen ritmus szerint zajlik az élete. És még minimális követelmény sincs az öltözetet illetően...

  1. Nyitottabbá tesz

Bár azt gondolnánk elsőre, hogy a személyes kapcsolatok az igaziak, sokak számára jelent bátorítást az online közeg! Aki zárkózottabb, könnyebben száll vitába online, több más diákkal is kapcsolatba kerülhet, akár egészen máshol élőkkel is, így sokféle nézőpont, érdekesebb társaság jöhet össze egy online kurzuson.

  1. Segíti az előrelépést a karrierben

 Egy online képesítést megszerezni sokszor jóval egyszerűbbnek, megvalósíthatóbbnak tűnik, ezért nagyobb eséllyel vágnak bele olyanok is, akik egyébként nem ülnének vissza az iskolapadba. Azok pedig, akik elvégeznek egy-egy online kurzust, továbbképzést, sokkal magabiztosabbak lesznek, ezáltal és a friss tudással felvértezve könnyebben szereznek magasabb pozíciókat, jobb állásokat.

 Végezetül, íme néhány további érdekes tény, számokban a digitális tanulás kapcsán:

  • A virtuális képzés 40-60 százalékkal kevesebb időt vesz igénybe, mint az osztálytermi képzés.
  • A vállalati online tanfolyamok 18 százalékkal növelik a munkavállalók munkahelyi elkötelezettségét.
  • Az online tanfolyamok a fenntarthatóság szempontjából is előnyösek, mivel 90 százalékkal kevesebb energiafogyasztással – utazás, papír - jár egy digitális kurzus, mint egy offline!
  • Az online hallgatók 39 százaléka 18–29 év közötti.
  • A virtuális tanulók 70 százaléka nő.
  • Az online tanfolyamra járó hallgatók 60 százaléka teljes munkaidőben dolgozik.

 

Angolul is szívesen olvasóknak hoztunk még egy rövid videót és 5 cikket arról, hogyan hozhatod ki a legtöbbet az online tanulásból! 

Professional Learning for a Remote Workforce

Remote Learning: Distance Is a Challenge & We’re Ready

Leveraging Self-Service Solutions to Optimize Remote Learning

Remote Learning: Best Practices Today for a Better Educational Future

What’s Next for Digital Learning in 2021

 

 

(források:LearnDash.com, HRIshi)

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr4416430848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása