Egy tech cég kulisszatitkai

"Mindenkinek, aki menő cégnél, menő fejlesztő szeretne lenni."

2019. augusztus 06. - KárpátiJdt

Mernyei Dániel menő cégnél szeretett volna menő szoftverfejlesztői állást, neki ez volt a fő motiváció, amiért a Mentorprogramot választotta. Most, hogy végzett, azoknak ajánlja ezt a lehetőséget, akik hasonló vágyakkal és célokkal kezdenének a karrierépítésnek.

 mernyei_daniel.pngHonnan az indíttatás, miért választottad a fejlesztői pályát?

Mindig is lenyűgözött az, ahogyan a technológia segítségével olyan dolgokat tudunk létrehozni, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Az olyan fejlesztések, mint az online bankszámla nyitás, az okosórák egészségmegőrző funkciói vagy az önvezető autók mind valami pluszt adnak hozzá az emberek életéhez, melyekkel többre vagyunk képesek. A szoftverfejlesztéssel én is részese szeretnék lenni ennek a folyamatnak, mert úgy gondolom, így tudok leginkább értéket teremteni.

Mennyiben segítettek az egyetemi évek abban, hogy ezt a célodat elérhesd?

Az egyetemen programtervező informatikus szakot végeztem, úgy gondolom, hogy ez adott egy elméleti alapot, egyfajta gondolkodásmódot, amire a későbbiekben tudok építeni. Azt tapasztalom, hogy az egyetemi ismereteimmel könnyebben tudok új koncepciókat megérteni, elsajátítani, viszont annak ellenére, hogy temérdek programot kellett írni beadandó feladatként, úgy érzem, hogy a képzés lehetne gyakorlatiasabb, kevésbé elméleti. Sok olyan ismerettel gazdagodtam a Mentorprogram során, melyeknek szerintem az egyetemi anyagban is helyet kellett volna kapniuk.

Miért jelentkeztél a Mentorprogramra?

Több okból is szimpatikus volt számomra ez a program. Egyrészt lehetőségem nyílt arra, hogy gyakorlatorientált módon bővítsem az akkori ismereteimet, másrészt a program végén ott várt a lehetőség, hogy egy olyan cégnél helyezkedhetek el, ahol nagy és komplex projektek fejlesztésében vehetek majd részt.

Milyen előzetes elvárásokkal érkeztél?

Olyan ismereteket szerettem volna elsajátítani, melyekkel könnyedén el tudok helyezkedni Java fejlesztőként. Úgy gondolom, hogy ez az elvárásom teljes mértékben megvalósult, rengeteget fejlődtem. Piacképes tudást, profizmust kaptam ettől a programtól. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy már tisztában vagyok az olyan koncepciókkal, tervezési mintákkal, melyek alkalmazásával sok ember tud együttműködni egymással nagy projektek fejlesztése során.

Milyen viszonyban voltál a mentoroddal?

Nagyon lelkiismeretes munkát végzett! A konzultációk időpontjait rugalmasan osztottuk be és miután átbeszéltük az aktuális fejezetet, mindig igyekezett kiegészíteni a tanultakat az ő meglátásaival, tapasztalataival, ami nagyon értékes plusztudást jelentett számomra. Ezen kívül részletesen mesélt az EPAM belső működéséről is, valahányszor ezzel kapcsolatban volt kérdésem.

Milyen terveid vannak a következőkben, hogyan alakul a karriered most, hogy elvégezted az EPAM Mentorprogramot?

A tanulás ebben a szakmában soha nem ér véget. Most már hivatásos szoftverfejlesztőként szeretnék minél többet fejlődni, tapasztalatot szerezni és persze alkotni. Nagyon jó érzés, hogy végre nem a fióknak írok programot, hanem valódi embereknek.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Mindenkinek, aki átfogó, gyakorlatorientált, piacképes tudásra vágyik, és menő fejlesztőként egy menő cégnél szeretne elhelyezkedni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr6614991976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása