Egy tech cég kulisszatitkai

6 számítógépet adományoztunk a Baleseti Központnak

2019. március 06. - VGeri

Áprilisban újabb 6 számítógépet adományoztunk, ezúttal a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Mozgásszervi Osztályának. A számítógépekre nagy szükség van az Osztályon, hiszen ezek segítségével felgyorsulhat a páciensek ellátása, az adatok regisztrálása, valamint a leletek – főképp a képalkotó diagnosztikai felvételek – megfelelő minőségű számítógépeken való tárolása is nagy segítséget jelent az ott dolgozóknak.

Vinkó Bence, az EPAM ügyvezető igazgatója személyesen adta át a számítógépeket Dr. Flóris István Ph.D. intézetvezető-helyettes főorvosnak, valamint az adományozás folyamatát nagyban támogató Dr. Rábai Kálmán ortopéd-traumatológus szakorvosjelöltnek.

Dr. Flóris István az átadás során elmesélte, hogy az adományoknak mindig rendkívül örülnek, hiszen a Kórházban használt számítógépek legnagyobb része akár 8-10 éves, s a 250 állomás teljes technikai modernizálására sajnos nincs külön költségvetés. A most kapott számítógépek egy része a Mozgásszervi Osztályra, a maradék pedig a rendelőintézetekbe kerülnek majd.

Vállalatunk 2017 elején indította útjára azt a kezdeményezést, melynek során a nagyjából negyedévente leselejtezett – de felhasználói szinten kiválóan működő - számítógépeket különböző szervezeteknek adjuk. Az első alkalommal a Szeged és környéki gyermekotthonok kaptak számítógépeket, ezúttal pedig a Baleseti Központ Mozgásszervi Osztálya.

Ezekkel az új, gyors és hatékony számítógépekkel már nagyobb lehetőség van arra, hogy a 2018-ra tervezett felhőalapú adattárolás is megvalósulhasson. Ennek lényege, hogy a páciensek adatait biztonságosan, mégis könnyedén érjék el a kórházak egymás között, ezáltal még inkább felgyorsítva az ellátáshoz szükséges információáramlást.

Legyen szó örömről vagy bánatról, valamiért mindannyian voltunk már kórházban, ahol mindannyian azt gondoltuk: lehetne ezt jobban is. Mi, az EPAM-nál fontosnak tartjuk, hogy segítsük az egészségügyi intézményeket – ahogyan a szegedi EPAM Maratonon összegyűjtött adományokból orvosi eszközök beszerzéséhez, úgy ezúttal a számítógépeken keresztül próbáltunk segíteni a kórházaknak. De a segítség nem csak vállalati, de egyéni szinten is működhet! Ha szeretnétek részt venni hasonló kezdeményezéseken, keressetek minket bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr6514205701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása