Egy tech cég kulisszatitkai

Best of 2019 - LifeInTech

2019. december 31. - KárpátiJdt

Közel hatvan interjú, közel hatvan különböző EPAM-os egyéniség, szerepkör és szín a palettán. Összegezni nehéz, a legjobb idézeteket kiválasztani szinte nem is lehet, ennek az évnek a beszélgetéseiből. Volt, aki nem csak a blogon, de az idei évben születő podcast csatornán is szerepelt, volt, aki egy meetup kerekasztal résztvevőjeként került reflektorfénybe. A megszólalókban közös, hogy mind őszintén beszéltek a tapasztalataikról, útjukról és sokszor nemcsak a sikereikről, hanem a kihívásaikról is. Íme, a mi válogatásunk, ami nem lehet és nem is teljes, köszönet ezúton is mindenkinek!

„Semmit nem bánok az életutamból, mindennek megvolt a szépsége és a tanulsága, nem tartanék itt, ha mindezen nem megyek keresztül. Az óvódapedagógiából is sokat profitáltam, nem sajnálom az arra szánt éveket, például UX designerként az ott tanult pszichológiatudásom is hasznomra válik. Sokszor épp az a hasznos, hogy egy más perspektívából képes az ember ránézni egy problémára, ezért is jó, ha sokfélék vagyunk, és más-más irányokból jövünk.”

Rosenfeld Anna Juli, UX Designer

„Azt tudom tanácsolni, hogy akarni kell, időt és energiát fektetni a tanulásba, e nélkül nem fog menni. De közben élvezni kell ezt az egészet, mert másképp szintén nem lehet. Érezni kell az alkotás örömét, hogy valami újat hoz létre az ember. Ha ezt érted és érzed, akkor ne várj, kezdd el, vágj bele!”

Nagy Anasztázia, Java fejlesztő

„Mióta csak elkezdtem dolgozni azt érzem, hogy mindig van mit tanulni. Önmagában az is folyamatos fejlődést eredményez, hogy a munka során újabb és újabb embereket ismerek meg, ami azt jelenti, hogy bár én esetleg ugyanazzal a kéréssel fordulok feléjük, nem biztos, hogy végül megegyező lesz az eredmény. Nagyon izgalmas kihívás számomra, hogy teljesen különböző habitusú embereket, hogyan lehet a lehető legjobb eredmény elérése érdekében csapattá kovácsolni. Ugyanilyen nagy feladat az ügyfél oldalon dolgozó emberekkel célravezetően kommunikálni.”

Nagy Béla, Project Manager

„Hiszek abban, hogy a nők pont ugyanúgy megállják a helyüket bizonyos szakmákban, ahogyan a férfiak, az egyenlőség megkérdőjelezhetetlen. Ezért azokban a szakmákban, ahol indokolatlan, hogy a férfiak többségben legyenek, kedvezni kell a nőknek és segíteni őket abban, hogy nagyobb szerephez jussanak. Vannak biológiai különbözőségeink is, jelesül a férfiak nem tudnak gyereket szülni. Így a nőket, akik viszont igen, minden tekintetben támogatni kell abban, hogy úgy tehessék ezt, hogy közben nem szenvednek hátrányt egy munkahelyen. Nagyon fontosnak tartom, társadalmi szinten is, hogy adjunk kedvezményeket a nőknek és nem csupán pénzügyi és szociális támogatásra gondolok. Hanem arra, hogy olyan helyzetet teremtsünk egy munkahelyen, ami figyelembe veszi a különbözőségeinket.”

Tas Gergely, Talent Aquisiton Team Lead

„Folyton kételkedtem magamban és szégyelltem a kérdéseket. Ma már nem tenném ezt, hiszen kérdezni nem szégyen, csak így fejlődhetünk. Nincs lehetetlen, de szorgalmasnak kell lenni, elhivatottnak. Akkor tudjuk csak sikeresen csinálni, ha hiszünk is benne!”

Diószegi Rita, szoftverfejlesztő

„Az EPAM-nál a karrierlétrában van egy pont, ahol kinyílik a világ, ahol eldöntheti a fejlesztő, hogy később mivel szeretne foglalkozni. Marad a fejlesztésnél, tovább halad inkább social architecture irányba, vagy menedzseri pályára lép és mondjuk delivery manager, project manager vagy people manager lesz, de vannak még egyéb területeink is. Jelenleg a mentorálásban találtam meg magam, de néhány éve még azt mondtam, hogy solution architect leszek és ezt az álmomat sem adtam fel teljesen. Mostanában elkezdtem People Team Lead-ként is tevékenykedni, úgyhogy valószínű, hogy mind a hármat fogom egyszerre tovább csinálni.”

Bangha Zsolt, vezető szoftverfejlesztő

„Szakmai szempontból sikerült elsajátítanom egyfajta gondolkodásmódot, felismerni azt, ahogyan egy program modul egységekből felépül. Mára már teljesen átlátom azt a folyamatot, ahogy létrejön egy működő program vállalati környezetben. Az egy soros kód állapotából hogyan lesz egy, akár több millió soros működő rendszer, és hogy ezen belül milyen szintek vannak, és ezt hogyan lehet felbontani részekre. Ebben a témában nagyon sokat fejlődtem, a program előtt ezek a részek elég homályosak voltak, főleg ami a gyakorlati megvalósításukat illeti, de a végére egészen világos lett. Emberileg abban fejlődtem sokat, hogy képes vagyok már sokkal kitartóbban dolgozni egy komplexebb, hosszabb ideig tartó feladaton, le tudom bontani apróbb lépésekre és nem hagyom abba, amikor kezd esetleg bonyolulttá válni.”

Zsilinszki Bálint, Mentorprogram – mentorált

„Hiszünk benne, hogy az EPAM-nak globálisan az egyik legnagyobb erőssége a belső kompetenciafejlesztése, akár a szakmai, akár az egyes iparágak specifikus tudását illetően. Az emberek nagyon sokszor azért akarnak az EPAM-nál dolgozni, hogy fejlődjenek. Nem azért, hogy 1-es szintről 2-es szintre, 3-as szintről 4-es szintre lépjenek, hanem azért, mert egy élvonalbeli cég életének részesei szeretnének lenni, ezáltal tanulni.”

Kiss Kata, Chief Business Analyst

best_nine.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr2415377502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása