Egy tech cég kulisszatitkai

"Gyakorlati tudás, nagyvállalati környezet, professzionális hozzáállás. "  

2019. június 04. - EPAM

miklos_vitez.pngAhogyan sokan mások, úgy Vitéz Miklós is kiemeli, milyen sokat kapott mentorától, milyen fontos volt, hogy személyében igazi segítőre talált. A program és a személyes támogatás által rengeteg tanult és elérte a célját; olyan helyen dolgozhat, ahol a munka mellett folyamatosan fejlődhet.

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Most Java backend fejlesztő vagyok. Ezzel szeretnék foglalkozni továbbra is, de emellett a mobilfejlesztés is érdekel. Meg szeretnék maradni a napi szintű programozás mellett. A célom, hogy mélyítsem a Java tudásomat, és mellette megismerni az Android és IOS lehetőségeket is.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Nem releváns esetemben a kérdés sajnos. Rég volt már, hogy főiskolára jártam, és nem is ezt a szakmát tanultam, így nem igazán segített.

 Miért jelentkeztél a programunkra?

A közösségi média által került a látókörömbe a mentorprogram. Épp azon vacilláltam, hogy saját magam képezzem-e át magam a Java nyelvre, vagy egy képzés segítségével. Arra jutottam, hogy bár önállóan is kivitelezhető volna a tanulás, de sokkal kockázatosabb volna. A mentorprogram volt a biztosabb megoldás számomra.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Nem voltak konkrétan meghatározott elvárásaim. Egyedül talán csak az, hogy használható gyakorlati tudást akartam szerezni nagyvállalati környezetben való szoftverfejlesztésből. Úgy magáról a professzionális szoftverfejlesztésről. Megtanulni a szabályokat, ajánlásokat, amiket manapság használnak. Sikerült!

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

Hosszú lenne felsorolni mindet. Szakmai szempontból eleve a Java nyelv elsajátítása hatalmas fejlődés. Plusz még azon eszközöké is, amik a professzionális fejlesztéshez szükségesek.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Nagyon szerettem vele dolgozni. Mindig adott egy összefoglalást a témáról, és igyekezett a feldolgozandó anyagban leírtakhoz képest más nézőpontból is megvilágítani. Feldobta a hangulatot, hogy a gyakorlati példáknál elmesélte, ők milyen problémákba futottak bele anno. Inspiráló volt, hogy nem csak elméletben beszéltünk egy adott eljárás vagy metódus fontosságáról, hanem konkrétan láthattam, hogy ez hogyan működik a valóságban. Nagyon örültem neki, hogy ő volt a mentorom. Bár nem tudom mással összehasonlítani, de én száz százalékig elégedett voltam vele.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Az igazi célom az az, hogy tudjak úgy dolgozni, hogy fejlődjek is mellette. Szakmai szempontból szerintem nem is lehetnék jobb helyen. Szeretek ide bejárni, jó a hangulat és a kollégák is remek emberek.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Kezdő programozóknak ajánlanám, akár egyetemről jön, akár saját magát képzi, mindenképpen nagyon jó lehetőség. Rengeteget tud itt tanulni, fejlődni, és nem utolsó sorban az EPAM hírneve sok mindenre garancia. Az itt eltöltött évek alatt nagyon komoly szakmai tapasztalatokra tehet szert, persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő hozzáállás is. A cég segít akkor is, ha tanulni akarsz, és akkor is, ha dolgozni. Anyagilag és szaktudással egyaránt. A karrierváltóknak is kihagyhatatlan, bár nekik kicsit nehezebb lehet a dolguk.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Gyakorlati tudás, nagyvállalati környezet, professzionális hozzáállás.

http://blooment.org/interviews/miklos_vitez_interview.html

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr7814765690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása