Egy tech cég kulisszatitkai

EPAM Java Mentorprogram - Interjú Giczi Dániel mentorunkkal

2019. március 06. - VGeri

Pár mondatban mutasd be magad és a céget ahol dolgozol.

Harmadik éve dolgozom az EPAM budapesti irodájában, a mentoráltakhoz hasonlóan egy több hónapos training programmal kezdtem. Azóta több projekten vehettem részt, ahol izgalmas kihívások mellett temérdek új tapasztalatot szereztem. Folyamatosan bővülő cégünk nagy hangsúlyt fektet a képzésekre és emellett egy olyan szervezett közösséget épít, ahol egymástól is tanulhatunk.

Milyen tapasztalatod volt a program előtt a mentorálással kapcsolatban?

Az egyetemi képzésem során a programozás kurzus előadásain instruktorként vettem részt. Feladataim között volt a lemaradó hallgatók felzárkóztatása, segítettem a dolgok megértését, illetve felügyelet a számonkérések alkalmával.

Mit reméltél a programtól és a mentoráltól?

Szakmai és személyes kompetenciákban való fejlődést, mind a mentorált, mind a mentor számára. Komoly feladatként tekintettem rá, mert ez a vállalás hosszabb távra szólt és a két fél számára egyaránt bele kell fektetni az energiát, ami végül a kölcsönös sikert hozta.

Hogy érezted magad a mentorálás során?

Igyekeztem Bálinttal – az első mentorálttammal – közvetlen és amennyire lehetett egyenrangú viszonyt kialakítani, hogy bizalommal forduljon hozzám, ha támogatásra van szüksége. Pár beszélgetés elteltével már úgy éreztem, hogy ez sikerült, és jól haladt a munka. A hívásokra és találkozásokra egyaránt felkészültünk, hogy hatékonyan és tartalmasan teljenek. A napi munka okozta egyenetlen terhelés, illetve a mentorált egyéb tevékenységei (mint egyetemi tanulmányok) kihívást jelenthetnek, de szerencsére a mentor program testre szabható. Előzetes tudástól és helyzettől függően.

Sikeresnek tartod a most lezárult mentorálásodat, ha igen miért?

Abszolút sikeresnek érzem. Bálint egy olyan koherens, gyakorlatias szakmai tudásra tett szert, amivel boldogan várja őt a cégünk. Jó érzéssel tölt el, hogy személyes sikerének részese lehetek. Számomra is részben megalapozta a további fejlődést, mert olyan tapasztalatokkal lettem gazdagabb, amit a hétköznapi fejlesztői munka nem feltétlenül biztosít. A meglévő szakmai ismereteim rendszerezettebbé váltak.

Ajánlanád-e a mentorságot más kollégádnak is, ha igen, miért?

Igen, mert egy jól felépített anyaggal lehet dolgozni, és a tapasztaltabb mentorok tanácsokkal támogatnak. Magadnak bizonyíthatod, hogy képes vagy a feladatra, csak nyerhet vele az ember. A magabiztosabb énedet hozhatod ki magadból.

Segített-e neked személyesen bármit a program?

A kommunikációs képességeimen érzem leginkább a fejlődést, mely biztosabbá, pontosabbá és közvetlenebbé vált a rendszeres konzultációknak köszönhetően. Szakmailag is sikerült új ismereteket elsajátítanom.

eredeti interjú: http://blooment.org/interviews/daniel_giczi_interview.html

EPAM Java Mentorprogram: https://www.youtube.com/watch?v=Rd1YuTzHx1c 

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr3414228289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása