Egy tech cég kulisszatitkai

EFOTT, Campus, SZIN; három fesztivál, ahol nemcsak bulit, menő állást is találhatsz

2019. március 06. - VGeri

Ha megveszed a kedvenc nyári fesztiválodra a hetijegyet, elsőre biztos nem arra gondolsz, hogy jegyet váltottál egy jó kis állás interjúra. Valószínűleg másodikra sem, pedig van esélye annak, hogy bulizás közben, két koncert között olyan emberekkel beszélgess, akik állást is ajánlhatnak és a legkevésbé sem pultos pozíciót. A világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége az EPAM három nagy nyári fesztivál helyszínére is kitelepül és biztos lehetsz benne, hogy nem egy-egy unott hostess osztogatja majd a szórólapokat.

Miként kerül a cipő az asztalra?

Hogy jut eszébe egy cégnek egyáltalán egy buli kellős közepén munkáról, állás lehetőségekről beszélgetést kezdeményezni? “A fesztiválok meghatározó közönsége pályakezdő vagy szakmai pályája elején járó érdeklődő, felsőoktatásban részt vevő hallgató. Számukra pedig minden lehetőség érdekes lehet, ami segíti őket az álláskeresésben. Mivel az EPAM-nak nincs saját terméke, ezért a fiatalok körében nem a legismertebb IT cég, így gyakran új, érdekes információkkal tudunk szolgálni számukra a nálunk futó változatos projektekről. Később pedig nagy eséllyel jelentkeznek hozzánk, ezen információk tudatában. Azoknak pedig, akik már hallottak az EPAM-ról ez a jelenlét lehetőséget teremt arra, hogy közvetlenebb körülmények között jobban is megismerjék a céget.” – mondja Varga Gergely, az EPAM recruitere. Úgy látja, hogy a fesztivál helyszín olyan lazaságot kölcsönöz ennek a helyzetnek, hogy az érdeklődők sokkal bátrabbak és oldottabbak. “Manapság a fiatalok is tudatosan építenek karriert, és az esti koncertek mellett kíváncsiak egyéb, szakmai programokra is. Ezért támogatjuk, hogy az EPAM képviseltesse magát ilyen rendezvényeken, idén konkrétan az EFOTTON, a debreceni campus Fesztiválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon, a SZIN-en.” – mondja.

 Mégis mi történik a sátorban?

Gergely tapasztalata szerint a találkozás általában inkább véletlenszerű, de akadnak tudatos érdeklődők is. Akár spontán, akár tervezett a látogatás az EPAM fesztivál sátrában, képletesen és ténylegesen sem távoznak üres kézzel az érdeklődők. Itt nem betanított hostessekkel, hanem hús-vér EPAM-osokkal lehet találkozni, beszélgetni, első kézből való információkat szerezni. Nincs rossz kérdés, interjú helyzet, bármire válaszolnak és örömmel mesélnek a cég működésétől kezdve a karrierútjukon át bezárólag egészen addig, hogy miért jó itt dolgozni, kinek mik a motivációi. De a fesztiválozók nem csak az EPAM-os mindennapokról, hanem konkrét, a számukra legmegfelelőbb álláslehetőségekről is kapnak infót a jelen lévő recruiterektől és akár segítséget kaphatnak interjúra való felkészülésben is. 

“Lényegében személyes kapcsolatot tudnak kiépíteni azokkal, akikkel a jövőben együtt fognak dolgozni. Hogyha valaki IT területen képzeli el a jövőjét, meg tud ismerkedni az EPAM-mal, tájékozódhat a lehetőségeinkről, megismerheti hogyan működik egy ekkora cég Magyarországon. El tudjuk neki mondani, hogy mire érdemes figyelni pályaválasztás előtt, szakmai gyakorlat szerzése kapcsán. Szakmai beszélgetést tud folytatni a fejlesztőinkkel és betekintést nyerhet az IT világ jövőjébe. A fesztiválos megjelenéseink egyik fontos része a Java alapú mentorprogramunk bemutatása is, amivel a motivált és tehetséges, alapvető programozási ismeretekkel rendelkező felsőoktatásban résztvevőket, illetve karrierváltókat céloztuk meg. Ráadásként egy csomó jópofa ajándékkal is készülünk, így már csak ezért is megéri benézni hozzánk.” – sorolja Varga Gergely, mivel készülnek az EPAM sátorban. 

A következő lépés pedig már egy office tour lehet a három EPAM iroda egyikében, Budapesten, Szegeden vagy Debrecenben…

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr1614228249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása