Egy tech cég kulisszatitkai

Best of 2018; idén ezt tanultuk tőletek! - Második rész

2019. március 06. - EPAM

Egy cégnél, egy célért dolgozunk, szoftvereket fejlesztünk, másoknak segítünk. De akárhányszor ülünk le beszélgetni egymással, mindig kiderül, milyen sokfélék vagyunk. Ebben az évben újra és újra szembesültünk vele, milyen fontos érték a sokszínűség és hogy mennyire sokat tanulhatunk egymástól. Ha igazán kíváncsiak vagyunk egymásra. Köszönet minden kollégának, aki szánt időt a beszélgetésre!

A teljesség igénye nélkül olvassátok a legjobb idézeteket tőletek!

epam.jpg

“Nem túl bonyolult dolog új ötletekkel előállni, egy kávé melletti beszélgetés közben sok jó dolog felmerülhet, utána pedig „csak” meg kell valósítani. Az a jó, hogy az EPAM támogatja az ilyen kezdeményezéseket, csak meg kell találni a hangnemet. ”  

Horváth Viktor, Lead Software Engineer, EPAM Airsoftról és Lan-party-król

“Pontosan ez az ilyen összetett tudás és az, hogy átfogó képet kaptam. Tehát az, amit nehéz elképzelni egyedül, hogy mennyi olyan framework-öt vagy programot használnak itt, amiről mondjuk soha nem hallottam, amit nem lehet könyvből megtanulni. Oké, hogy megtanulod a nyelvet valamennyire, de rengeteg minden van, ami ráépül.”

Covic Anna a szegedi EPAM Java Bootcampről

“Ha pedig még egy dolgot kiemelhetek a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára, az az, hogy ne a filmekből és a pop-kultúrából megismert, a pincében kódoló kockás inges figurákra asszociáljanak, ha meghallják, hogy valaki programozó, mert ez kicsit sem fedi a valóságot. Rengeteg féle ember dolgozik itt, és a folyamatos csapatmunka miatt pedig a jó szociális készség kifejezetten fontos előny ebben a szakmában.”

Muhari Niki, senior szoftverfejlesztő

“A diplomamunkámat a program közben fejeztem be, és érezhető volt, hogy ahogy haladtam a programban egyre másképp néztem a munkámra, más szemmel tekintettem a felmerülő problémákra, mint a program előtt. Megváltozott a szemléletmódom, ha nem is látom azonnal a megoldást, tudom, hogy milyen irányba és hogyan induljak el.”

Slezák Ákos, szoftverfejlesztő, JAVA Mentorprogram, ex-mentorált

“Ami különösen pozitív élmény, hogy ezeknek a srácoknak bizonyos szempontból mi indítjuk el a karrierjét. Van egy jó képességük, érdeklődés bennük, tehetségesek és elkötelezettek. Ide jönnek hozzánk a programba, és megtanítjuk nekik, hogy hogyan tudnak professzionális szoftverfejlesztővé válni…. Felemelő tud lenni egy-egy jól sikerült vizsga után, vagy egy jól elvégzett program után az az öröm, ami látszik az emberek arcán. Vagy akár az, amikor találkozom velük az első igazi munkanapjukon.”

Veres Péter, Vezető fejlesztő, JAVA Mentorprogram mentora

“Sokszor el kell engedni a dolgokat, egy lépést hátralépni, megérteni azt, hogy a világ folyamatosan változik. és ezért ki kell lépni a megszokott sémákból. A többiekre valószínűleg más, de rám kifejezetten a sci-fi olvasás van ilyen hatással.” 

Fejes Balázs (FB1)

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr614670087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása