Egy tech cég kulisszatitkai

Best of 2018; idén ezt tanultuk tőletek! - Első rész

2019. március 06. - EPAM

Egy cégnél, azonos célért dolgozunk, szoftvereket fejlesztünk, másoknak segítünk. De akárhányszor ülünk le beszélgetni egymással, mindig kiderül, milyen sokfélék vagyunk. Ebben az évben újra és újra szembesültünk vele, milyen fontos érték a sokszínűség és hogy mennyire sokat tanulhatunk egymástól. Ha igazán kíváncsiak vagyunk egymásra. Köszönet minden kollégának, aki szánt időt a beszélgetésre!

epam.jpg

 

A teljesség igénye nélkül olvassátok a legjobb idézeteket, tőletek!

„Nem hittem volna, hogy ezáltal megváltozik a szemléletmódon, így magam is meglepődtem azon, hogy mégis hatással volt rám. A hackathon óta jobban odafigyelek arra, hogy kihasználjam a hűtőben tartott dolgokat, plusz listaelem került a folyamatba, amit nap, mint nap bejárok. Ha például van még otthon egy kis tej, akkor átgondolom, mi készülhetne belőle, mielőtt veszek valami új alapanyagot. Örülök, hogy részt vehettem és klassz lenne, ha újabb, hasonlóan jelentős problémát felvető hackathon szerveződne! Biztos, hogy én, ott lennék!” 

Bangó Dávid szoftverfejlesztő, az EPAM Social Hackathonról (aminek témája az élelmiszerhulladék-gazdálkodás volt)

„Nem csupán az volt a cél, hogy egy VR labor létre jöjjön, és ki lehessen próbálni a technológiát. Közösséget szeretnénk szervezni köré, hogy több legyen egy helynél, ahova be lehet menni, játszani, próbálgatni. … Ahhoz, hogy az itt dolgozók tudjanak ezzel dolgozni, előfeltétel, hogy ismerjék, tanulják ezt a technológiát. És a VR pont az a terület, amit nem lehet könyvből megtanulni, meg kell tapasztalni. Ahhoz, hogy tervezni tudjak, hogy a felhasználó szemüvegén keresztül lássam a terméket, ahhoz nekem is meg kell élnem az élményt. Különben hogyan tudom beleképzelni magam a végfelhasználó fejébe, ha nem tudom, hogy melyek ennek a technológiának a korlátai?„

Radányi Zoltán, Director of Experience Design, az EPAM VR Lab megálmodója és vezetője

„Már az első napokban, hónapokban nyilvánvaló volt, hogy sok tudásra lehet itt szert tenni egy helyen, és mindenki segítőkész. Az a mentalitás, miszerint nem az a baj, ha kérdezel, hanem az, ha nem kérdezel, nagyon szimpatikussá vált. A rekreációs szobák is nagyon jó lehetőséget adtak arra, hogy összehozzák a csapatot, és egyéb munka utáni programok a Grundon is rendszeresek voltak. Jó itt szakmailag és emberileg is a közösség. ”

Földházi Péter, Lead Software Test Automation Engineer, az EPAM Life-ról

A családban nálunk nagyon fontos szerepet töltött be és tölt be még mindig a sport, ezáltal természetes volt, hogy mindig legyen egy cél előttünk, minden nap jobbak akarjunk lenni önmagunknál és ezért folyamatosan képesek legyünk a maximumot teljesíteni. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon hasznos tapasztalat a szakmai élethez is, ugyanis az IT is egy olyan terület, ami napról napra fejlődik, változik és az érvényesüléshez nekünk is lépést kell tartanunk vele. Jó logikai készséggel és szorgalommal a nők ugyanúgy jól teljesítenek ebben a férfiak által kedveltebb szakmában is, a nemi arányok nagy különbsége inkább keresendő a pályán gondolkodó nők önbizalomhiányában.”

Boros Barbara, Application Support Team Leader, az egyik ’Mi EPAMos Nők’ kerekasztalbeszélgetés résztvevője

„Nincs sok tapasztalatom más munkahelyeken, de ennél a cégnél nagyon fontos tényező, hogyan tud valaki együttműködni másokkal. Itt egyenlőként bánnak a lányokkal, szakmailag mindenképp, csak annyiban érzem, hogy másként kezelnek, hogy az ajtóban előre engednek. A csapatok előszeretettel vesznek fel női tagokat, amennyiben a tudásukat megfelelőnek tartják a projekthez, de emellett a légkör abszolút professzionális marad. Pont, ahogy tennék, egy férfi kollégával is.”

Mező Szilvia, szoftverfejlesztő, az egyik ’Mi EPAMos Nők’ meet-up előadója

„Az első öt percben kiderül minden. Azokat a fontos készségeket, képességeket kell azonosítani, melyek alapján el tudom dönteni, hogy érdemes-e valakivel dolgozni. Ezek pedig a logikai, az analitikai és a programozói készség. Annak, akinek jó képességei vannak, úgyis meg tudunk tanítani bármit.”

Körözsi Tamás, az EPAM Mentorprogram vezetője a technikai interjúztatásról

„A sikernek három alappillére van. Az egyik a tőke, a másik a szakmai tudás, a harmadik a kapcsolati háló. Manapság ez utóbbi értékelődött fel igazán…Nagyon fontos ezért, hogy ennek legyen megfelelő terepe, ahol minél többféle emberrel lehet találkozni. A kapcsolat a kutatói szférával ezért nagy jelentőséggel bír. Ha ennek a hármas egységnek a mentén gondolkodunk egyénenként is, akkor tudunk előrébb kerülni a versenytársainknál.”

Harangozó Szilveszter, szofverfejlesztő a GPU Day konferenciáról

„Az EPAM-ban abból a szempontból is elkényeztetett helyzetben vagyunk, hogy nagy és komoly projekteken dolgozunk, ahol olyan komplex problémákat van lehetőségünk megoldani, amelyektől bármelyik Data Scientist “megnyalná mind a tíz ujját”. Erre ma Magyarországon keveseknek van lehetősége, így amikor ezeket az igazán praktikus esettanulmányokat előadjuk a magyar közönség előtt, általában sikerünk van.”

Salló László, Delivery Manager

„Már itt dolgoztam, amikor tavaly ősszel Radányi Zoli - az EPAM Experience Design Director-a - megkeresett. Mondanám, hogy csillogó szemmel, de mivel telefonon beszéltünk, inkább az a helytálló, ha azt mondom csillogó hanggal…Ez most egy nagyon izgalmas kísérletezgetés, ezért is csúcsszuper a VR Lab-ben, hogy szinte az összes jelentős VR eszköz megtalálható, sok-sok egyéb mellett például egy Hololens is, amiből Magyarországon jó, ha néhány darab van. Részt venni mindebben nagy élmény számomra is, hatalmas lehetőségek vannak ezen a területen. Hiszen növekedőben van a terület, még kialakulóban vannak a sztenderdek, kérdéses még, hogy mi lesz az a végső technológia, ami egységgé áll össze.”

Rátai Dániel, sokszoros díjnyertes feltaláló, a Leonar3Do nevű háromdimenziós szimulátor program és berendezés megalkotója, jelenleg az EPAM vezető tanácsadója az EPAM VR Lab-ról

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr1014670085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása