Egy tech cég kulisszatitkai

„A kerékpározás nekem mással össze nem hasonlítható szabadságérzést ad.”

2019. szeptember 14. - KárpátiJdt

Idén ősszel is elindult a Bringázz a munkába! kampány. Szeptember  9. és 22. között egy applikáció segítségével, a munkahelyi csapatoddal gyűjtheted a kilométereket és nyerhetsz egy sor, különböző díjat, akár egy olaszországi utazást is. Csonka Nikoletta, EU Presales csapat tagja évek óta kerekezik a városban és az EPAM-ba is azzal jár nap, mint nap. Arról mesélt, mi mindent ad a városi kerekezés és a Bringázz a munkába!, a díjakon kívül.

img_0355.JPG

Hogyan és miért kezdtél kerékpárral közlekedni a városban?

A biciklizés úgy került az életembe, hogy a nővérem évekkel ezelőtt Hollandiába költözött, és amikor meglátogattam, kerékpárt béreltem. Klassz érzés volt részese lenni annak a fejlett kerékpáros kultúrának, ami ott kialakult. Amint hazajöttem, vettem magamnak a születésnapomra egy használt kerékpárt jutányos áron, ami azóta is hűséges „paripám”. Néha kell rá költeni, de ez össze sem hasonlítható egy autó fenntartási költségével. Nagyon fontos volt egyébként az is számomra, hogy napi szinten végezzek testmozgást, így nemcsak a praktikum, hanem az egészségem is szempont volt, amikor a kerékpáros közlekedés mellett döntöttem.

Te a munkába is bicajjal jársz. Mik a tapasztalataid?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a lakó-és munkahelyem között végig kiépített kerékpárút vezet, olyan útvonalakon nem is indulnék el, ahol nem érzem biztonságosnak a közlekedést. Mivel ez nekem bevált, ezért merek mindenkit arra biztatni, hogy ha van lehetőség arra, hogy kiépített úton eljussanak a munkába, akkor válasszák ezt a lehetőséget. Persze nap, mint nap szembesülök a dugókkal és elég sok még a feszültség az autósok és a bringások között. Olyan jó lenne, ha sokkal türelmesebbek lennénk egymással. Ha az autósok is belátnák, hogy a bringások jelenléte az utakon lényegében nekik is jót tesz és a bringásnak is látni kell, hogy vannak helyzetek, amikor sokan kénytelenek az autó adta kényelmet választani.

bringabringafedel.jpg

Praktikus kérdés, de hogyan oldható meg, hogy az ember szalonképes állapotban legyél, miután bekerekeztél a munkahelyedre?

Sok munkahelyen, így az EPAM-nál is van lehetőség arra, hogy lezuhanyozz a munkába érkezés után. Talán a nőknek kicsit kényelmetlenebb, mert egy reggeli smink és frizurakészítés után kell pár perc, hogy rendbe szedd magad, de korántsem jelenti, hogy egy spinning óra utáni állapotban érkezem. Kényelmes tempóban, ráadásul menetszélben halad az ember, így bár megmozgat, de nem izzadok le igazán. Nagyon praktikus kellék a munkába járáshoz a biciklis kosár, elfér benne a váltóruha, a táska, így sokkal kényelmesebb a tekerés. Az EPAM-ban van kerékpártároló is, így nem kell azzal sem bajlódni, hova „kössem ki” a járgányt, míg dolgozom.

Számodra mi a lényege a Bringázz a munkába! kezdeményezésnek?

Összehozza a munkahelyeken az embereket, a hét-nyolcfős csapatok egy célért tekernek. Idén a fődíj egy olaszországi út, ami tulajdonképpen már csak egy járulékos szuper dolog, amellett, hogy magadért, a környezetért, a csapatodért mennyi mindent teszel.

Mi az, amit a kerékpározástól kaptál, mióta rendszeresen tekersz?

Nekem a kerékpározás mással össze nem hasonlítható szabadságérzést ad, ráadásul a stressz levezetésének is remek módja. Felemelő érzés egy hosszú munkanap után - amikor cikáznak a fejedben a gondolatok - eltekerni az Andrássyn a dugóban veszteglő autók mellett.

img_3722.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr1615080416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása