Egy tech cég kulisszatitkai

Innováció és kreativitás - ez a Coolest Projects!

2022 őszén ismét visszatér!

2022. augusztus 04. - Kovács Timi, Debrecen

A Coolest Projects egy globális kezdeményezés, melyhez az EPAM már többször is csatlakozott. Itt nem a versenyzés a lényeg, hanem, hogy a gyerekek szabadjára engedhessék a fantáziájukat. 18 év alatt bárki jelentkezhet egy kreatív és innovatív projekttel vagy akár csak egy ötlettel. 2022-ben már harmadjára állt be az EPAM a Coolest Projects mögé, és ismét elámultunk, hogy milyen szuper projektek érkeztek be a jövő programozóitól és mérnökeitől!  

coolest_project_blog.png

Idén 14 csapat jelentkezett különböző kategóriákban. Egytől egyig mindegyik pályamunka remek volt, de az “Abszolút Kedvenc” címet a “Robodoki” csapat vitte el. A három lány célja az volt, hogy egy cuki asszisztens robotot építsenek, mely segíthet megnyugtatni a gyerekeket az orvosnál, miközben a diagnosztizálásban is nagy szerepe van. A lányok pályamunkájáról készült videót itt találjátok.  

A “Robodoki” mellet különdíjas lett még a “Titánok” projektje, akik egy mesterséges intelligencia által vezérelt sakktáblát készítettek. A bábukat 3D nyomtatóval készítették, lebomló bioműanyagból. Az ő videójukat is megtekinthetitek itt.  

Az EPAM már évek óta támogatja a gyakorlati alapú STEM oktatást. eKids programunknak is az a célja, hogy játékos módon vezesse be a gyerekeket a programozás és technológia világának szépségeibe, mindezt kurzusokon, workshop-okon, versenyeken és pályaorientációs előadásokon keresztül.  

A 2022-es tavaszi szezon lezárására tartottunk egy évzáró gyereknapot, ahol rengeteg szuper programmal vártuk eKids közösségünket, illetve itt tartottuk meg a Coolest Project díjátadóját is. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és gratulálunk a nyerteseknek! Reméljük találkozunk még!   

És még egy remek hír a végére! 2022 ősszel is újra elindítjuk a Coolest Projects-et! Ha a fenti videók alapján úgy látod, hogy a Te környezetedben is van olyan gyerkőc aki szívesen készítene egy ilyen projektet, akkor mindenképp segíts nekik nevezni! Kövesd Facebook oldalunkat a hamarosan érkező részletekért!

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr9417896307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása