Egy tech cég kulisszatitkai

Academy záró akkordok

2015. február 05. - EPAM


Kicsit furcsa ezt leírni, de hiányozni fog az Academy program.

Régen volt már lehetőségem arra, hogy összeszedjem a gondolataimat az általam alkalmazott technológiákat illetően. Az eddigi fejlesztői karrierem során sajnos sosem volt erre igazán időm. Az internetet persze nap mint nap bogarásztam eddig is kisebb-nagyobb technikai kérdések megválaszolására, viszont ez a módszer csak bajosan tudja visszaadni azt a szemléletmódot, amivel az egyes témák vérbeli profi szakértői rendelkeznek.

Úgy érzem, hogy az oktatóinknak sikerült mindannyiunkat meggyőznie arról, hogy igazi profik a területükön és elláttak minket rengeteg tudással amit a későbbiekben sikerrel tudunk majd kamatoztatni a mindennapokban és az elkövetkezendő szakmai interjúkon egyaránt. Sajnos tisztában kell lennünk azonban azzal is, hogy mindez csak egy nagyon erős megalapozása lehet egy sikeres Java programozói karriernek. Azt hiszem mindannyiunk számára az lesz most a legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzünk éles projekt környezetben. Ezt nyilván nem lehet helyettesíteni egyetlen három hónapos kőkemény kiképzéssel sem.

Az Academy keménysége nem vitás. Csak annak javaslom, aki nem riad vissza a szellemi kihívásoktól és a rá zúdított információ tenger mélységétől és hatalmasságától. A vizsgákon átmenni, illetve jól szerepelni az csak egy dolog volt. Az pedig már egy másik dolog most, hogy a gyorsan megszerzett tudást mindannyiunknak tovább kell emésztgetni, konzerválni sőt mi több számot is kell adnunk róla a ránk leselkedő szakmai interjúkon. Ez most nem egyszerű, de további hasznos tapasztalatok megszerzésére ad lehetőséget mindannyiunk számára. Külön örömmel tölt el, hogy a sok megrázkódtatás olyan jól összekovácsolta a csapatunkat, hogy nemcsak segítjük egymást a nehéz úton, hanem túlzás nélkül azt is mondhatom, hogy örülni tudunk a társaink szakmai sikereinek egyaránt. Azért ez nem kis dolog.

Van még itt egy érdekesség zárásképpen. Az Academy program és a kemény munka nemcsak széleskörű Java szemléletmódhoz juttatott minket, hanem a legbátrabbak (ilyenből sok volt) lehetőséget kaptak arra is, hogy a megszerzett tudást a nemzetközileg is elismert OCA-JP és OCP-JP vizsgák megszerzésével szentesítsék. Páran már túl is vagyunk az elsőn és mivel már látszik a marathoni tanulási folyamat vége, valamint a jó példa
és lelkesítés mindannyiunk számára inspirálóan hat, bátran nézünk az utolsó próbák elébe. A sikert természetesen csak akkor tudjuk majd elkönyvelni, ha megszereztük az OCP-JP-t is és mindannyiunk projektet talált már magának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr417144327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása