Egy tech cég kulisszatitkai

Hiring Week: interjú, ajánlat, állás 48 óra alatt, belépési bónusszal

2021. március 03. - Kárpáti Judit

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Újra itt az alkalom, hogy egy villámgyors folyamat részeként a jelentkezőkből jelöltek, a jelöltekből pedig EPAM-osok legyenek a Hiring Week keretében. Ebben a cikkünkben összeszedtük a folyamattal kapcsolatos tudnivalókat egy csokorba, linkekkel és más hasznos infókkal, hogy méginkább megkönnyítsük a dolgod.

hiring_week_blog_template_1200x630.png

A világ 35 országában jelenlévő EPAM számos irodájában már bevett gyakorlata van, Magyarországon pedig másodszor kerül sor a Hiring Week-re, melynek során gyorsított folyamatban zajlik az IT-s pozíciókra pályázók kiválasztása, 48 óra alatt új állást szerezhetnek a jelentkezők. „Ez az esemény kicsit olyan, mint a repülőn az elsőbbségi beszállás. A jelentkezők két nap alatt tudhatják le az egész kiválasztási folyamatot, ezalatt részt vesznek az interjúkon, visszajelzést, sikeres interjú esetén ajánlatot és ennek elfogadásakor az álláson felül belépési bónuszt is kapnak. A kiválasztási folyamat alap esetben 2-3 hétig szokott tartani, ez csökken le a Hiring Week keretében 48 órára.”- mondja Kovács Eszter Lead Recruiter, az EPAM Hiring Week egyik szervezője és koordinátora.

 

Így zajlik a folyamat

Az eseményre az EPAM Hungary weboldalán keresztül lehet jelentkezni, illetve itt lehet informálódni arról is, milyen nyitott pozíciókra lehet jelenleg pályázni. Nemcsak a pozíció, hanem az is kiválasztható már az esemény előtt, hogy melyik nap, illetve milyen napszakban kerüljön sor a hét folyamán az interjúra, ami természetesen jelenleg online zajlik. „A jelentkezés után a recruiter kollégák felveszik a kapcsolatot a jelöltekkel és egy rövid beszélgetés során ismertetik, pontosan mivel is foglalkozik a cég, melyek az adott pozíció ismérvei, milyen feladatkörök tartoznak hozzá. A beszélgetés során feltérképezik, milyen háttérrel rendelkezik az érdeklődő, ezzel is segítve a jelölteket abban, hogy a legrövidebb “úton” és idő alatt mehessenek végig a folyamaton. Ennek a rövid beszélgetésnek a végén, megerősítést nyernek a jelölt által korábban kiválasztott interjú időpontok, azaz a technikai és menedzseri interjú időpontjai. Miután pedig ezek a beszélgetések is lezajlottak, az EPAM vállalja, hogy nagyon rövid időn belül választ ad; amennyiben ez a válasz pozitív, a jelölt pedig 24 órán belül elfogadja az ajánlatot, akkor jogosulttá válik a belépési bónuszra.” – mondja a szakember.

 

Így készülj, ha jelentkező vagy!

A pre-screening interjú nem igényel különösebb felkészülést, hiszen ez csupán az előzetes tájékozódást hivatott szolgálni, mindkét részről. „Ha a jelentkező tudja, hogy vannak olyan kérdései, melyek nem tartoznak bele sem a technikai, sem a menedzseri interjú „hatáskörébe”, akkor ezeket is ezen az előzetes, tájékozódó beszélgetésen ajánlott feltenni. Így érdemes ezt előre átgondolni, még a regisztráció előtt.

A technikai és menedzseri interjú előtt érdemes átgondolni, milyen korábbi szakmai tapasztalatai vannak a jelentkezőnek, ajánlott kicsit felfrissíteni a tudását. „Az interjún mind elméleti, mind technikai és gyakorlati kérdések is szerepelnek, érdemes lehet erre is egy kicsit rákészülni. Azt is számításba kell venni, hogy a beszélgetés részben angolul zajlik." – emeli ki a toborzó. Szintén hasznos tanács az angol nyelv kapcsán a különböző videók megnézése, hiszen ezáltal a jelölt felfrissítheti tudását a szaknyelvi fordulatokat illetően, amennyiben jelenleg nem használja azokat napi szinten. Mivel a Hiring Week keretében ezen  két interjú között legtöbb esetben csupán néhány perc szünet van, így a céggel, vagy a konkrét szerepkörrel kapcsolatos esetleges kérdéseket érdemes előre összeírni.

Jelentkezés, további információk

 

Kovács Eszter,  Lead Recruiter, EPAM

Lead Recruiter, a Talent Aquisition csapat tagja. 2016 óta EPAM-os, a cégnél karrierjét Researcher-ként kezdte majd az évek során folyamatosan haladt előre. Így jutott el jelenlegi szerepköréig, hamarosan pedig már Team Leaderként folytathatja pályafutását. Jelenlegi feladatai közé tartozik a lehetséges jelöltek felkutatása, megszólítása, és az interjúztatási folyamaton való átsegítése, egészen addig, míg az ajánlat elfogadásra kerül. Cégen belül számos más feladat is kiegészíti a mindennapi teendőit, ilyen a kollégákkal való szoros kapcsolattartás valamint különböző riportok készítése. 

EPAM-osnak lenni egyet jelent azzal, hogy egy jó csapat tagja vagy. Nagyon sok és folyamatos fejlődési lehetőség áll a rendelkezésünkre és ehhez támogatást is kapunk.  A rendszer alján kezdtem el dolgozni és a csapattársaim, munkatársaim segítségével folyamatosan jutottam egyre előrébb és előrébb.
– mondja Kovács Eszter saját EPAM-os karrierjéről.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr2616439146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása