Egy tech cég kulisszatitkai

„Némi előzetes tudás, megfelelő gondolkodásmód és kitartás, a többi már menni fog!”

2019. július 16. - KárpátiJdt

Kelecsényi Anna mindenben az arany középutat keresi, így a karrierje alakításánál is erre tette le a voksát. Az egyetemi képzésen a jó alapot, az EPAM Mentorprogramban a szükséges gyakorlati tapasztalatokat szerezte meg. Elindult a karrierje és a mesterképzést még a munkahelye is támogatja.

 anna_kelecsenyi.pngMik a karrier céljaid, mivel szeretnél foglalkozni most, hogy elvégezted a Mentorprogramot?

Most elsősorban a szakmai fejlődésemre koncentrálok. Szeretnék minél jobban programozni Java nyelven, és megbízható tagja lenni a csapatomnak, hogy szívesen forduljanak hozzám a többiek, ha segítségre van szükségük.

Számodra mit nyújtott az egyetemi képzés, mi az, ami támogatta a céljaidat? Miért tartottad fontosnak, hogy egy másfajta programban is részt vegyél?

Az egyetemen egy jó szilárd alapot kaptam. Az alapfogalmakat megtanítják, de sajnos eléggé elméleti síkon megy az oktatás. Épp szakmai gyakorlathoz kerestem helyet magamnak, amikor véletlenül találtam a programra, szerencsémre. Mert szemben az egyetemmel, kimondottan gyakorlat orientált képzésben vehettem részt. Úgy érzem ez sokat segített abban, hogy most ott lehetek, ahol vagyok.

Milyen előzetes elvárásokkal érkeztél a kezdetekkor?

Elsősorban a gyakorlatot illetően szerettem volna fejlődni, emellett a napjainkban ténylegesen használatos technológiákat megismerni. Örülök, hogy ez meg is valósulhatott. Sőt, a program anyaga olyannyira naprakész ismeretekből áll, hogy most a végzés után, én kaptam a feladatot, hogy frissítsem az egyik modult.

Miben fejlődtél a legtöbbet, mi volt számodra a leghasznosabb dolog?

A programozási készségem fejlődött látványosan. Az egyszerűbb problémákra azonnal látom a megoldást a fejemben. A kommunikációm is sokat javult, illetve színesedett a szakmai kifejező készségem is. Az angolomról már nem is beszélve! Ezekben sokat segítettek a konzultációink a mentorommal. Nagyon hasznosnak éreztem azt a kontrasztot is, hogy az írott anyag angolul volt, a videó anyagok pedig magyarul.

Milyen viszonyban voltál a mentoroddal?

Mindig nagyon segítőkész volt, csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.

Hogyan tovább, mik a terveid a következő időszakban?

Mesterképzésre szeretnék menni, és örülök, hogy az EPAM ezt abszolút támogatja. Egyelőre még ennél konkrétabb terveim nincsenek.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Arany középút. Szerintem mindenképpen kell némi előzetes tudás, plusz a szakmához szükséges gondolkozásmód, de nem feltétlenül az egyetemről. Ha ezek megvannak, akkor már csak kitartás kell. Persze az is fontos, hogy önállóan tudjon az illető tanulni, meg a gyakorlati feladatokat viszonylag kevés instrukcióval egyedül meg tudja oldani.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a Mentorprogramtól, mik lennének azok?

Versenyképes tudás Java nyelven, rengeteg gyakorlati tapasztalattal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr1114940310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása