Egy tech cég kulisszatitkai

“Ha felszólalunk, figyelnek ránk, de az elismerésért jobban kell küzdeni és bizonyítani.”

2019. március 06. - VGeri

Tavasszal már összejöttünk egy meetup-on, mi EPAM-os nők és egy egész teltháznyi érdeklődő. A sikeren felbuzdulva augusztus 30-án, a következő meetup-on ismét beszélgetünk a munkáról, szerepekről, lehetőségekről. Kedvcsinálóként a „Mi, EPAM-os nők - A munkában nem ismerünk nemet, avagy karrier és siker az IT szakmában „ meetup előadójának és a kerekasztal beszélgetés résztvevőinek tettük fel ugyanazokat a kérdéseket, ők pedig válaszoltak. Ezúttal Boros Barbara, Application Support Team Leader véleményét ismerhetitek meg.

Hogyan látod, mi a jelentősége, egyáltalán van-e jelentősége a munkád kapcsán annak, hogy nő vagy?

“Személy szerint én nem igazán érzem ennek a jelentőségét. Talán az egyetlen terület ahol előny és hátrány is lehet nőnek lenni a csapatok vezetése. Tudok olyan esetről ahol nem, vagy csak nehezen fogadott el egy-egy kolléga női vezetőt – de nem nehezebben, mint például jóval fiatalabb vezetőt –,ellenben úgy gondolom, hogy például érzelmi intelligencia terén jellemzően erősebbek tudnak lenni evolúciósan a nők, ami előny lehet people management-ben.”

 Mennyire jellemző, hogy a területen, ahol dolgozol, vannak rajtad kívül nők?

“Tulajdonképpen elég sok területen megfordultam már az IT-n belül. A pályám elején adatbázis fejlesztéssel, optimalizálással foglalkoztam, utána egy ideig tesztelőként, majd tesztelési vezetőként dolgoztam. Itt a Quality Assurance kompetencia és csapat felépítéséért feleltem a cégen belül, ami akkor egy új területnek számított. Később kineveltem az utódomat, és a belső üzemeltetésért és applikációkért felelős csapatot vettem át. De foglalkoztam minimális webfejlesztéssel is. Jelenleg egy fejlesztő csapatot vezetek és egy task management rendszer bevezetését irányítom, de a közeli céljaim között szerepel Project Managerként folytatni tovább. Ezeken a területeken kisebb-nagyobb arányban mindenhol találkoztam nőkkel, akik talán azért is tűnnek fel jobban, mert még mindig kevesen merik közülünk az IT területet hivatásukként választani.”

Szerinted melyek azok a tulajdonságok, amik a munkádban a legjobban támogatnak? Vajon vannak-e tipikus női tulajdonságok vagy ezek mind tanult szerepek, amiken változtathatunk, ha másképp neveljük a gyerekeket?

“Nekem leginkább a szervezőkészség, rugalmasság, kreativitás, bátorság és a folyamatos tanulni és fejlődni akarás vált hasznomra az eddigi karrierem során. Ezek közül tapasztalataim alapján talán a szervezőkészség gyakoribb a nőknél, de ez is tanulható és sokban függ a környezettől, neveltetéstől. A családban nálunk nagyon fontos szerepet töltött be és tölt be még mindig a sport, ezáltal természetes volt, hogy mindig legyen egy cél előttünk, minden nap jobbak akarjunk lenni önmagunknál és ezért folyamatosan képesek legyünk a maximumot teljesíteni. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon hasznos tapasztalat a szakmai élethez is, ugyanis az IT is egy olyan terület, ami napról napra fejlődik, változik és az érvényesüléshez nekünk is lépést kell tartanunk vele. Úgy gondolom, hogy jó logikai készséggel és szorgalommal a nők ugyanúgy jól teljesítenek ebben a férfiak által kedveltebb szakmában is, a nemi arányok nagy különbsége inkább keresendő a pályán gondolkodó nők önbizalomhiányában.”

Mivel segíti a nőket az EPAM? Mennyiben különbözik más cégektől e téren, neked milyen tapasztalataid vannak?

“Úgy gondolom azzal segít minket, hogy nem juttat különösebb előnyökhöz, de nem is különböztet meg hátrányosan. Az egyenlő esélyek és támogatás a karrier fejlődésben, az objektív és egységes előléptetési folyamat, valamint a 360 fokos értékelések teszik szerintem kiemelkedővé a versenytársak közül. Alapvetően kevesen vagyunk nők a szakmában, ami együtt jár egyfajta figyelemteli várakozással a férfiak részéről, hogy vajon megálljuk-e a helyünket, ki tudunk-e emelkedni, vagy beletörik a bicskánk. Ha felszólalunk, figyelnek ránk. Az elismerésért viszont talán jobban kell küzdeni és bizonyítani.”

Szerinted milyen az ideális munkahely gender szempontból?

“Egységes és egyértelmű elvárásokat támaszt minden munkavállalója felé, nem tesz különbséget fizetésben nemek szerint, csak tudás, teljesítmény és tapasztalat alapján. Befogadó és nyitott közösséget épít és egyformán támogat mindenkit a karrierépítésben, bármilyen irányba is szeretnének fejlődni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://epam.blog.hu/api/trackback/id/tr4014233071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása